Sudjeluj na besplatnim radionicama i edukacijama u STEM području!

Projektom "ITEO - Popularizacija STEM-a u Međimurju" želi se unaprijediti kapacitete udruga u Međimurskoj županiji za provedbu programa za popularizaciju STEM-a.
Otvori kalendar događanja

Što je STEM?

STEM edukacija obuhvaća učenje četiri discipline (prirodne znanosti, informatika, inženjerstvo i matematika) na interdisciplinaran način koji ima primjenu. Znači da, za razliku od obrazovanja koje je u školama podijeljeno na predmete, STEM edukacija pristupa rješavanju problema koristeći znanje iz svih ovih područja. Na taj način potiče se učenje koje nije u „ladicama“ i ne obuhvaća činjenice koje su u tu „ladicu“ spremljene, nego znanje koje znamo kada i kako koristiti. STEM edukacija je obrazovanje za 21. stoljeće!

O projektu

Projektom "ITEO - Popularizacija STEM-a u Međimurju" želi se unaprijediti kapacitete udruga u Međimurskoj županiji za provedbu programa za popularizaciju STEM-a. Jačanjem kapaciteta kroz nova znanja i dobre prakse u Europi te suradnjom udruga sa znanstvenom i visokoobrazovnom zajednicom u regiji te relevantnim dionicima, interdisciplinarno i na inovativan način će se unaprijediti popularizacija STEM-a prema krajnjim korisnicima: djeci, mladima i široj populaciji u Međimurju.

Projekt traje 24 mjeseci.

Nositelj: udruga Mladi informatičari Strahoninca
Partneri na istom Međimurski informatički klub, Astronomsko društvo VEGA, Radio klub Međimurje Čakovec, Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije, Platforma za Društveni centar Čakovec, Javna ustanova za regionalni razvoj Međimurske županije REDEA, Fakultet organizacije i informatike, Međimursko veleučilište u Čakovcu i Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec

Ukupna vrijednost projekta: 2.226.017,52 kn

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram