Imamo novi projekt -> Projekt asistent

Održali smo prvi mentorski sastanak s predstavnicima udruga!

Naš novi projekt ‘Program podrške: Projekt asistent’ osmišljen je kao pomoć udrugama nakon koronakrize, pa smo u utorak u Kreativno-edukativnom centru ‘Murai’ u Pleškovcu okupili predstavnike udruga s područja Općine Sveti Juraj na Bregu na prvom mentorskom sastanku i predstavili im aktivnosti koje ih očekuju narednih mjeseci.

Sastanak je održan u sklopu elemenata Jačanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva i Jačanje kapaciteta OCD-a i provedba savjetovanja udruga kao poslodavaca u kriznim situacija.

Voditelj projekta Matija Moharić i koordinatorica Bojana Španiček Kanoti iznijeli su detalje o programima koji udrugama i organizacijama civilnog društva pomažu u povratku punom opsegu djelovanja nakon pandemijske stanke, jačanju njihovih kapaciteta te provedbi novih ideja i aktivnosti.
Projektom su tako obuhvaćene četiri aktivnosti: ‘StudentHeroji’ - volonterski program u kojem studenti Međimurskog veleučilišta pomažu udrugama u rješavanju njihovih problema, mapiranje potreba i istraživanje trenutnog stanja i lokalnih potreba u području civilnog sektora u općini Sveti Juraj na Bregu, niz stručnih edukacija te mentorstvo na koje članovi udruga mogu računati do kraja projekta, sve do 23. lipnja 2023. godine.
Veseli nas što su se predstavnici udruga sastanku odazvali u velikom broju i što se već na našem prvom susretu povela konstruktivna rasprava o potrebama, željama i nastojanjima da se unaprijedi i osnaži rad udruga.
Potporu projektu i aktivnostima, kao i samim udrugama, još je jednom pružio i načelnik Anđelko Nagrajsalović ispred Općine Sveti Juraj na Bregu, koja je službeno partner Platforme za Društveni centar Čakovec i na ovom projektu.

Platforma za Društveni centar Čakovec

Dr. Ivana Novaka, 38
40 000 Čakovec
Hrvatska

E: info@pdcck.hr
Pravila privatnosti I Uvjeti korištenja