Imamo novi projekt -> Projekt asistent

StudentHeroji MEV-a kreću u akciju!

U sklopu projekta pod nazivom 'Program podrške - projekt asistent', krenuli smo s provedbom volonterskog programa pod nazivom StudentHeroji.

Programom ulogu superheroja, odnosno StudentHeroja, preuzimaju volonteri, studenti Međimurskog veleučilišta, koji će svoja znanja, kreativnost i inovativnost iskoristiti kako bi pomogli udrugama s područja Međimurja u rješavanju problema s kojima se svakodnevno susreću.

Nakon inicijalnog istraživanja među udrugama, naši Matija Moharić, voditelj projekta i koordinatorica Bojana Španiček Kanoti, studentima su u srijedu, 26. listopada, predstavili njihove projektne zadatke koje će rješavati u sklopu kolegija Menadžment neprofitnih udruga u turizmu i sportu, pod mentorstvom nositeljice nastavnog predmeta i prodekanice za nastavu Mirjane Trstenjak, više predavačice i suradnika Filipa Živaljića.

U volonterski program uključilo se osam udruga: Udruga slijepih Međimurske županije, Udruga udomitelja djece Međimurja, Udruga 'Međimurski slatkiši', Zaštitarsko-ekološka udruga 'Senjar', Udruga 'Pikač' Selnica, Udruga uzgajivača malih životinja 'Međimurska lastavica', Žene poduzetnice Međimurja i Udruga Svetomarska čipka.

Zadatak StudentHeroja je izraditi studije slučaja, razraditi specifične probleme svake od udruga i ponuditi rješenja, smjernice i upute koje će dovesti do poboljšanja rada udruga. Nakon prezentacije, studenti su odmah prionuli rješavanju svojih zadataka, uzbuđeni zbog novih izazova, prilike da uče iz stvarnih problema, novih poznanstava i mogućnosti koje će se otvoriti suradnjom s udrugama te zbog činjenice da će kao StudentHeroji pomoći onima kojima pomoć treba i ostaviti trag u svojoj zajednici.

Platforma za Društveni centar Čakovec

Dr. Ivana Novaka, 38
40 000 Čakovec
Hrvatska

E: info@pdcck.hr
Pravila privatnosti I Uvjeti korištenja