Film svima svugdje u Kreativno edukativnom centru Murai

Udruga Filmaktiv iz Rijeke dolazi u brege!

Što je Film svima, a što Film svima svugdje?

Projekt Film svima pokrenut je 2016. unutar udruge Filmaktiv te se kontinuirano provodi u partnerstvu s Udrugom gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije (UGIN) s ciljevima prilagodbe sadržaja audiovizualne kulture osobama s oštećenjem sluha te promicanja inkluzivnih kulturnih praksi.

Projekt sadrži tri temeljne cjeline: prijevod i prilagodba filmova, javne projekcije i promocija te formiranje Medijateke filmova prilagođenih na jezik gluhih.

Od 2020. kreirana je i ekstenzija projekta, projekt pod nazivom Film svima svugdje kojim se gluhoj, nagluhoj te čujućoj djeci i mladima približava medijska kultura, inkluzivne prakse u kulturi te hrvatski znakovni jezik.

Provedbom projekta Film svima, Filmaktiv pokušava doprinijeti otvaranju medijskih sadržaja za konzumiranje svima onima kojima je takva konzumacija onemogućena te kreirati klimu dominantne inkluzivnosti svih dijelova umjetnosti i kulture, kao i šire društvene zajednice, odnosno, potaknuti i druge subjekte na slično djelovanje.

Od pokretanja 2016., projekt je usmjeren prema gluhim i nagluhim osobama kojima se omogućuje konzumiranje filmova nastalih na hrvatskom jeziku. Procesom prijevoda i prilagodbe, filmovi nastali na hrvatskom jeziku, dobivaju prilagođeni titl, kao i snimku tumača za hrvatski znakovni jezik, kako bi film mogle gledati i gluhe i nagluhe osobe.

Ove godine, Filmaktivci dolaze u Murai gdje će projekt provesti s djecom OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu!

Klinci, a i mi jedva čekamo provesti ovaj edukativni i zanimljiv projekt u Kreativno edukativnom centru Murai!

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije u sklopu ESF poziva „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“ u iznosu od 1.459.794,22 kn i traje 24 mjeseci.
Početak:

29.04.2021. / 11:00

Završetak:

29.04.2021. / 13:00


3. svibnja 2021.

Bookmobil dolazi u brege! (Odgođeno)

U subotu i nedjelju (8. i 9. svibnja) u Pleškovec dolazi Bookmobil, prva hrvatska knjižara na kotačima i književno-putnički projekt Maje Klarić, putopjesnikinje iz Šibenika. Bookmobil je restaurirani Volkswagen kombi koji putuje po zemlji i promovira ljubav prema pisanoj riječi. On je svojevrsni pokretni književni teatar, mjesto na kojem se organiziraju zbivanja, druženja, čita se […]

21. travnja 2021.

Film svima svugdje u Kreativno edukativnom centru Murai

Udruga Filmaktiv iz Rijeke dolazi u brege! Što je Film svima, a što Film svima svugdje? Projekt Film svima pokrenut je 2016. unutar udruge Filmaktiv te se kontinuirano provodi u partnerstvu s Udrugom gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije (UGIN) s ciljevima prilagodbe sadržaja audiovizualne kulture osobama s oštećenjem sluha te promicanja inkluzivnih kulturnih praksi. Projekt sadrži tri temeljne cjeline: prijevod i […]

20. travnja 2021.

Praćenje Kreativne riznice u dvorani Murai

Sutra, na svjetski dan kreativnosti i inovativnosti, otvara se program Kreativna riznica 2021!  Ove godine, po prvi puta, organiziramo praćenje programa Kreativne riznice u Međimurju! Kreativna riznica je popularizacijski simpozij znanstvenika i praktičara okupljenih oko milenijske uloge kreativne industrije, a organizatori su Ekonomski fakultet u Osijeku i Andizet - Institut za znanstvena i umjetnička istraživanja […]

Svaki tjedan šaljemo pozivnice zanimljivih događaja i novosti iz kreativnog svijeta!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram