OTVORENE PRIJAVE ZA CIKLUS EDUKACIJA: KRITIČKO RAZMIŠLJANJE I PISANJE

Kritičko mišljenje, argumentiranje, objektivnost, kvalitetno rješavanje problema…samo su neke od aktualnih tema današnjice.

Na drugom edukacijskom ciklusu Kreativno edukativnog centra Murai naučite vještine kritičkog razmišljanja i pisanja!

Stvaralačko i kritičko mišljenje umijeće je koje osobu čini aktivnom, tolerantnom, empatičnom te joj omogućuje donošenje promišljenih i utemeljenih odluka. Riječ je o sposobnosti razmišljanja koje potiče na kvalitetno rješavanje problema jer osoba kritički ispituje situaciju te razmišlja o problemu tako da se odmakne od predrasuda koje potencijalno ima.

Ova vještina bitna ja kako za mlađe, tako i za starije generacije, primjenjiva je u cjeloživotnom stjecanju znanja te pruža osobi jednu „širu“ sliku.

Edukacije na ovu temu provodit će Helena Zečar Lajtman, profesorica filozofije i sociologije u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec. Kroz svoje višegodišnje iskustvo uočila je potrebu za razvijanjem kritičkog mišljenja među mladima.

Različitim radionicama u nastavi potiče učenike na samostalno razmišljanje, kreiranje vlastitog stava, neovisnost kod donošenja odluka, argumentiranu raspravu kojom pokazuju da se na intelektualan način mogu izboriti za sebe, a da pritom poštuju mišljenje i autonomiju drugih.

Edukacije i radionice održat će se kroz lipanj u Kreativno edukativnom centru Murai! Dođite na brege i provedite lipanj u znaku filozofije!

Broj prijava je ograničen, stoga osigurajte svoje mjesto na vrijeme!

Obrazac za prijavu

3. svibnja 2021.

Bookmobil dolazi u brege!

U subotu i nedjelju (3. i 4. srpnja) u Pleškovec dolazi Bookmobil, prva hrvatska knjižara na kotačima i književno-putnički projekt Maje Klarić, putopjesnikinje iz Šibenika.   U subotu i nedjelju (3. i 4. srpnja) u Pleškovec dolazi Bookmobil, prva hrvatska knjižara na kotačima i književno-putnički projekt Maje Klarić, putopjesnikinje iz Šibenika.   Bookmobil je restaurirani […]

21. travnja 2021.

Film svima svugdje u Kreativno edukativnom centru Murai

Udruga Filmaktiv iz Rijeke dolazi u brege! Što je Film svima, a što Film svima svugdje? Projekt Film svima pokrenut je 2016. unutar udruge Filmaktiv te se kontinuirano provodi u partnerstvu s Udrugom gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije (UGIN) s ciljevima prilagodbe sadržaja audiovizualne kulture osobama s oštećenjem sluha te promicanja inkluzivnih kulturnih praksi. Projekt sadrži tri temeljne cjeline: prijevod i […]

20. travnja 2021.

Praćenje Kreativne riznice u dvorani Murai

Sutra, na svjetski dan kreativnosti i inovativnosti, otvara se program Kreativna riznica 2021!  Ove godine, po prvi puta, organiziramo praćenje programa Kreativne riznice u Međimurju! Kreativna riznica je popularizacijski simpozij znanstvenika i praktičara okupljenih oko milenijske uloge kreativne industrije, a organizatori su Ekonomski fakultet u Osijeku i Andizet - Institut za znanstvena i umjetnička istraživanja […]

Svaki tjedan šaljemo pozivnice zanimljivih događaja i novosti iz kreativnog svijeta!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram