U TRAPtaju savladaj osnove Abletona i u jednom danu napravi svoju pjesmu!

Savladaj osnove produkcije u Ableton LIVE programu kroz izradu pjesme, odnosno stjecanje samopouzdanja za osnove samostalnog rada i istraživanja Abletona.

Radionica će se prilagoditi na preferencijama prijavljenih sudionika koji će imati priliku izraditi pjesmu popularnih žanrova: trap, hip hop, techno, house, drum and bass...

OPIS RADIONICE:

U subotu, 14. svibnja s početkom u 10:30 sati održati će se radionica osnova Ableton programa.

U prvom bloku, polaznici će se upoznati s osnovnim pojmovima u digitalnoj produkciji (DAW, MIDI i audio, VST, ASDR envelope), ali i s osnovnom opremom za produciranje kod kuće (odabir pravih slušalica i zvučne kartice). Također, upoznat će se sa Session i Arrangement viewom i Browserom. 

U drugom bloku, naglasak će biti na stvaranju ritmike odabranog žanra, odnosno na razvijanje bubnja i basa. Kroz savladavanje tipične ritmike za žanr polaznici će naučiti važnost biranja komplementarnih zvukova za stvaranje željenog zvuka te će se detaljnije upoznati s MIDI Clip viewom, Drum Rackom i sempliranjem.

U trećem bloku, polaznici će se baviti melodijskim elementima svoje pjesme. Zajedno s voditeljicom, odabrat će zvukove pomoću kojih će složiti glavnu melodiju kao i prateće akorde. Kroz izradu melodije i akorada, polaznici će dublje ući u mogućnosti koje pruža Clip view, te će naučiti kako snimati MIDI teme u Abletonu.

U četvrtom bloku, polaznici će aranžirati svoju pjesmu, odnosno složit će kostur svoje pjesme – uvod, verse, refren, bridge i kraj. Upoznat će se s pojmom automatizacije te će ga naučiti primjenjivati na elementima u svojoj pjesmi. Za kraj, naučit će kako eksportati cijelu pjesmu iz programa ili svaki instrument zasebno.

O VODITELJICI RADIONICE:

Ivona Eterović (tonota) glazbena je producentica, multi-instrumentalistica i psihologinja iz Zagreba čija je karijera do sada obilježena stvaranjem specifičnog i svježeg zvuka, kombinacijom elemenata ambijentalne i bass muzike. U svojem radu Ivona često kombinira zvukove dobivene field recordingom s digitalnim sound designom. Fokusira se na stvaranje introspektivne glazbe koja slušatelja potiče na promišljanje i emotivno proživljavanje. Ivona ne želi ostati koncentrirana na jedan žanr, već pronalazi afinitete u ambijentalnoj i eksperimentalnoj klupskoj elektronici, hip hopu, popu, ali i stvaranju pozadinske glazbe za film i predstave. 2020. godine završava modul Electronic music producer u Zagrebu na UNITED POP-u kao najbolja u generaciji.

Požuri s prijavom i osiguraj svoje mjesto! Prijave traju do 13.5.2022.

Vidimo se u Kreativno edukativnom centru Murai 14.5.2022.!

Početak:

14.05.2022. / 10:30

Završetak:

14.05.2022. / 15:30


23. September 2022.
Doživite jam session uz glazbu biljaka i program ''Alkemija zvuka i pokreta''

Budi dio jedinstvene glazbene radionice u Kreativno edukativnom centru Murai. Dvojac Fragmented2, Melita Lovričević i Willem Miličević, spaja bogato znanje i neznanje o glazbi te njenom sinestetskom iskustvu u program koji istražuje spoj zadane i improvizirane forme, analognog i digitalnog, elektronike i organskog, kako bi sa sudionicima kreirali jedinstvenu glazbenu priču i doživljaj koji će […]

Saznaj više
15. September 2022.
Nina Kraljić i zvukoterapija u Kreativno edukativnom centru Murai

Pobjegnite od svakodnevice i opustite se u Murai centru uz program „Stress free zona by Nina Kraljić“! Stres je sve više dokazano prisutan kod svih te postoji sve veći broj ljudi kojima treba pomoći kako bi se bolje nosili s teretom obveza i težinom svakodnevice. Zato će vam Nina Kraljić pomoći da se opustite te […]

Saznaj više
26. August 2022.
Otvorene prijave za radionice medijske pismenosti

Mediji, propaganda, internet, fake news, PR... Što nam se sve danas servira i zašto neke vijesti konzumiramo više od drugih? Odgovor na ovo pitanje potražite na našim radionicama medijske pismenosti! Medijima smo okruženi na svakom koraku. Internet i mobitel dvije su stvari bez kojih teško možemo zamisliti svakodnevicu. Vijesti koje nam servira news feed na […]

Saznaj više
Svaki tjedan šaljemo pozivnice zanimljivih događaja i novosti iz kreativnog svijeta!

KREATIVNO EDUKATIVNI CENTAR MURAI

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Platforme za Društveni centar Čakovec.