U TRAPtaju savladaj osnove Abletona i u jednom danu napravi svoju pjesmu!

Savladaj osnove produkcije u Ableton LIVE programu kroz izradu pjesme, odnosno stjecanje samopouzdanja za osnove samostalnog rada i istraživanja Abletona.

Radionica će se prilagoditi na preferencijama prijavljenih sudionika koji će imati priliku izraditi pjesmu popularnih žanrova: trap, hip hop, techno, house, drum and bass...

OPIS RADIONICE:

U subotu, 14. svibnja s početkom u 10:30 sati održati će se radionica osnova Ableton programa.

U prvom bloku, polaznici će se upoznati s osnovnim pojmovima u digitalnoj produkciji (DAW, MIDI i audio, VST, ASDR envelope), ali i s osnovnom opremom za produciranje kod kuće (odabir pravih slušalica i zvučne kartice). Također, upoznat će se sa Session i Arrangement viewom i Browserom. 

U drugom bloku, naglasak će biti na stvaranju ritmike odabranog žanra, odnosno na razvijanje bubnja i basa. Kroz savladavanje tipične ritmike za žanr polaznici će naučiti važnost biranja komplementarnih zvukova za stvaranje željenog zvuka te će se detaljnije upoznati s MIDI Clip viewom, Drum Rackom i sempliranjem.

U trećem bloku, polaznici će se baviti melodijskim elementima svoje pjesme. Zajedno s voditeljicom, odabrat će zvukove pomoću kojih će složiti glavnu melodiju kao i prateće akorde. Kroz izradu melodije i akorada, polaznici će dublje ući u mogućnosti koje pruža Clip view, te će naučiti kako snimati MIDI teme u Abletonu.

U četvrtom bloku, polaznici će aranžirati svoju pjesmu, odnosno složit će kostur svoje pjesme – uvod, verse, refren, bridge i kraj. Upoznat će se s pojmom automatizacije te će ga naučiti primjenjivati na elementima u svojoj pjesmi. Za kraj, naučit će kako eksportati cijelu pjesmu iz programa ili svaki instrument zasebno.

O VODITELJICI RADIONICE:

Ivona Eterović (tonota) glazbena je producentica, multi-instrumentalistica i psihologinja iz Zagreba čija je karijera do sada obilježena stvaranjem specifičnog i svježeg zvuka, kombinacijom elemenata ambijentalne i bass muzike. U svojem radu Ivona često kombinira zvukove dobivene field recordingom s digitalnim sound designom. Fokusira se na stvaranje introspektivne glazbe koja slušatelja potiče na promišljanje i emotivno proživljavanje. Ivona ne želi ostati koncentrirana na jedan žanr, već pronalazi afinitete u ambijentalnoj i eksperimentalnoj klupskoj elektronici, hip hopu, popu, ali i stvaranju pozadinske glazbe za film i predstave. 2020. godine završava modul Electronic music producer u Zagrebu na UNITED POP-u kao najbolja u generaciji.

Požuri s prijavom i osiguraj svoje mjesto! Prijave traju do 13.5.2022.

Vidimo se u Kreativno edukativnom centru Murai 14.5.2022.!

Početak:

14.05.2022. / 10:30

Završetak:

14.05.2022. / 15:30


3. June 2022.
Šifrica u gostima u Kreativno edukativnom centru Murai

Profesorica Šifrica upoznati će učenike Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu s tajnama i ljepotama matematike! Projekt "Male tajne profesorice Šifrice" kreiran je s ciljem poticanja ljubavi i interesa prema matematici među djecom najmlađe dobi te destigmatizacije matematike i same znanosti kao nepotrebne i neprimjenjive u svakodnevnom životu. Također, projektom se ostvaruje […]

Saznaj više
26. May 2022.
Otvorene prijave za ciklus edukacija: Oblikovanje prostora (Prijave su zatvorene)

Prostor je ideja!Kako iz ničega napraviti sve ili kako u svemu napraviti red? Hoćete li biti kao Ross ili ste spremni naučiti nešto više o dizajnu interijera?Ako jeste, onda PIVOT with me!Dizajn interijera je danas postao popularan zahvaljujući brojnim emisijama na tu temu, ali kako bise reklo "sve je to lijepo na ekranu". Donosimo Vam […]

Saznaj više
5. May 2022.
U TRAPtaju savladaj osnove Abletona i u jednom danu napravi svoju pjesmu!

Savladaj osnove produkcije u Ableton LIVE programu kroz izradu pjesme, odnosno stjecanje samopouzdanja za osnove samostalnog rada i istraživanja Abletona. Radionica će se prilagoditi na preferencijama prijavljenih sudionika koji će imati priliku izraditi pjesmu popularnih žanrova: trap, hip hop, techno, house, drum and bass... OPIS RADIONICE: U subotu, 14. svibnja s početkom u 10:30 sati […]

Saznaj više
Svaki tjedan šaljemo pozivnice zanimljivih događaja i novosti iz kreativnog svijeta!

KREATIVNO EDUKATIVNI CENTAR MURAI

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Platforme za Društveni centar Čakovec.