Bookmobil dolazi u brege! (Odgođeno)

U subotu i nedjelju (8. i 9. svibnja) u Pleškovec dolazi Bookmobil, prva hrvatska knjižara na kotačima i književno-putnički projekt Maje Klarić, putopjesnikinje iz Šibenika.

Bookmobil je restaurirani Volkswagen kombi koji putuje po zemlji i promovira ljubav prema pisanoj riječi. On je svojevrsni pokretni književni teatar, mjesto na kojem se organiziraju zbivanja, druženja, čita se poezija i održavaju književne večeri, čime se omogućuje dostupnost knjiga i književnih sadržaja i u manjim sredinama. U njemu se mogu kupiti sve knjige u izdanju Fotopoetike, mahom putopisi, ali i razmjenjivati knjige te prisustvovati zanimljivim književnim programima koji se odvijaju pred ovom neobičnom kulisom.

PROGRAM:

SUBOTA, 8.5.

16 – 20h RAZMJENA KNJIGA

Bookmobil nudi pregršt zanimljivih naslova za sve uzraste koji se slobodno mogu razmijeniti za druge knjige ili manju donaciju. Ponesite sa sobom nešto što ste već pročitali i što ćete zamijeniti za knjigu koja vam upadne u oko u prtljažniku knjižare na kotačima!

17 – 19h KREATIVNA RADIONICA: Blackout poetry

Ako ste oduvijek htjeli pisati poeziju ili vas ona zanima, evo pravog načina da se okušate u tome! Ovaj alternativni način stvaranja poezije iz gotovih tekstova potiče pisanje i pomaže razvitku kreativnosti. Stihovi nastaju tako da se nasumično izaberu riječi u zadanom tekstu, a ostatak teksta se oboji ili oblikuje po želji. Radionica je namijenjena osobama svih uzrasta i ne zahtijeva nikakvu posebnu pripremu, a sve materijale osigurava organizator.

NEDJELJA, 9.5.

11 – 15h RAZMJENA KNJIGA

12 – 14h KAVA S PISCEM

U sklopu „Kave s piscem“ posjetitelji imaju priliku s autoricom Majom Klarić popričati o knjigama, putovanjima i sl. Pritom mogu kupiti i neku od njezinih knjiga, a svakome tko kupi knjigu, ona plati kavu! Ovakva vrsta interakcije posjetiteljima nudi mogućnost da saznaju sve što ih zanima o procesu pisanja, uređivanja i objavljivanja knjige, a što nemaju koga pitati.

Sav program odvija se na otvorenom, neposredno ispred kombija, tijekom poslijepodnevnih sati. Bookmobil će biti parkiran ispred Kreativno-edukativnog centra Murai, organizatora događanja.

Više informacije saznajte na FB eventu!

Slobodno škicnete i zapratite Maju na Instagram profilu: @bookmobil_croatia

Početak:

22.05.2021. / 16:00

Završetak:

23.05.2021. / 15:00


3. svibnja 2021.

Bookmobil dolazi u brege! (Odgođeno)

U subotu i nedjelju (8. i 9. svibnja) u Pleškovec dolazi Bookmobil, prva hrvatska knjižara na kotačima i književno-putnički projekt Maje Klarić, putopjesnikinje iz Šibenika. Bookmobil je restaurirani Volkswagen kombi koji putuje po zemlji i promovira ljubav prema pisanoj riječi. On je svojevrsni pokretni književni teatar, mjesto na kojem se organiziraju zbivanja, druženja, čita se […]

21. travnja 2021.

Film svima svugdje u Kreativno edukativnom centru Murai

Udruga Filmaktiv iz Rijeke dolazi u brege! Što je Film svima, a što Film svima svugdje? Projekt Film svima pokrenut je 2016. unutar udruge Filmaktiv te se kontinuirano provodi u partnerstvu s Udrugom gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije (UGIN) s ciljevima prilagodbe sadržaja audiovizualne kulture osobama s oštećenjem sluha te promicanja inkluzivnih kulturnih praksi. Projekt sadrži tri temeljne cjeline: prijevod i […]

20. travnja 2021.

Praćenje Kreativne riznice u dvorani Murai

Sutra, na svjetski dan kreativnosti i inovativnosti, otvara se program Kreativna riznica 2021!  Ove godine, po prvi puta, organiziramo praćenje programa Kreativne riznice u Međimurju! Kreativna riznica je popularizacijski simpozij znanstvenika i praktičara okupljenih oko milenijske uloge kreativne industrije, a organizatori su Ekonomski fakultet u Osijeku i Andizet - Institut za znanstvena i umjetnička istraživanja […]

Svaki tjedan šaljemo pozivnice zanimljivih događaja i novosti iz kreativnog svijeta!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram