Otvorene prijave za radionice medijske pismenosti

Mediji, propaganda, internet, fake news, PR... Što nam se sve danas servira i zašto neke vijesti konzumiramo više od drugih?

Odgovor na ovo pitanje potražite na našim radionicama medijske pismenosti!

Medijima smo okruženi na svakom koraku. Internet i mobitel dvije su stvari bez kojih teško možemo zamisliti svakodnevicu. Vijesti koje nam servira news feed na društvenim mrežama smatramo pod normalnim, no kako to utječe na našu svijest i kritičko razmišljanje? Znamo li kako razlikovati stvarne vijesti od lažnih? Tko su autori koji stoje iza tih tekstova?

Mediji su prisutni u čovječanstvu od pojave tiskarskog stroja. Nekad su vijesti i informacije bile rezervirane samo za obrazovanu elitu, dok su danas sastavni dio naših života. Radio je kao medij za vrijeme II. svjetskog rata služio kao snažno propagandno sredstvo, a različite vrste medija mnogi i danas tako smatraju.

U kojoj mjeri medije konzumiramo? Kako ih ograničiti i dozirati? O svemu tome ćemo govoriti na novoj radionici, kao i naučiti kako napraviti dobru i relevantnu vijest.

Edukacije na ovu temu provodit će Dora Vadlja, magistra novinarstva i novinarka u Međimurskim novinama. Rad u novinarstvu započela je kao studentica za vrijeme diplomskog studija u Zagrebu. Pratila je zanimljivosti i aktualnosti u Međimurju, a osim dnevnih novosti i poznatih osoba pisala i brojne PR tekstove za portal.

Nakon stjecanja diplome i zvanja magistra novinarstva zaposlila se u Međimurskim novinama gdje radi 5 godina. Istovremeno piše za tiskano izdanje tjednika, kao i na portalu mnovine.hr. Time je stekla vještine rada na dvije medijske platforme koje su na prvu slične, no obuhvaćaju sasvim različite koncepte i publiku.

S početkom školske godine, započinju radionice i edukacije u Kreativno edukativnom centru Murai!

Prijavi se i iskoristi rujan za radionice medijske pismenosti!

 

 

 

Početak:

28.09.2022. / 14:00

Završetak:

28.09.2022. / 14:00


23. September 2022.
Doživite jam session uz glazbu biljaka i program ''Alkemija zvuka i pokreta''

Budi dio jedinstvene glazbene radionice u Kreativno edukativnom centru Murai. Dvojac Fragmented2, Melita Lovričević i Willem Miličević, spaja bogato znanje i neznanje o glazbi te njenom sinestetskom iskustvu u program koji istražuje spoj zadane i improvizirane forme, analognog i digitalnog, elektronike i organskog, kako bi sa sudionicima kreirali jedinstvenu glazbenu priču i doživljaj koji će […]

Saznaj više
15. September 2022.
Nina Kraljić i zvukoterapija u Kreativno edukativnom centru Murai

Pobjegnite od svakodnevice i opustite se u Murai centru uz program „Stress free zona by Nina Kraljić“! Stres je sve više dokazano prisutan kod svih te postoji sve veći broj ljudi kojima treba pomoći kako bi se bolje nosili s teretom obveza i težinom svakodnevice. Zato će vam Nina Kraljić pomoći da se opustite te […]

Saznaj više
26. August 2022.
Otvorene prijave za radionice medijske pismenosti

Mediji, propaganda, internet, fake news, PR... Što nam se sve danas servira i zašto neke vijesti konzumiramo više od drugih? Odgovor na ovo pitanje potražite na našim radionicama medijske pismenosti! Medijima smo okruženi na svakom koraku. Internet i mobitel dvije su stvari bez kojih teško možemo zamisliti svakodnevicu. Vijesti koje nam servira news feed na […]

Saznaj više
Svaki tjedan šaljemo pozivnice zanimljivih događaja i novosti iz kreativnog svijeta!

KREATIVNO EDUKATIVNI CENTAR MURAI

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Platforme za Društveni centar Čakovec.