Imamo novi projekt -> Projekt asistent

Profesorica Šifrica upoznat će učenike Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu s tajnama i ljepotama matematike!

Projekt "Male tajne profesorice Šifrice" kreiran je s ciljem poticanja ljubavi i interesa prema matematici među djecom najmlađe dobi te destigmatizacije matematike i same znanosti kao nepotrebne i neprimjenjive u svakodnevnom životu.

Također, projektom se ostvaruje i sudjelovanje u intelektualnom odgoju djece njihovim uvođenjem u matematičko-logičke odnose i elementarne matematičke pojmove kroz neuobičajenu formu lutkarske predstave, edukativne slikovnice i web stranice s video objašnjenjima i online kvizom.

Učenici će pogledati lutkarsku predstavu, edukativnu slikovnicu i online kvizove, koji na jednostavan način objašnjavaju osnove kriptografije, granu matematike; potiču intelektualni razvoj djece; razvijaju ljubav prema matematici, disciplini nepravedno definiranoj kao neupotrebljivoj u svakodnevnom životu te popularizira znanost spajanjem s izvedbenom umjetnosti.

Tko kaže da je matematika teška i dosadna?

Profesorica Šifrica uvjerit će vas u suprotno!

Platforma za Društveni centar Čakovec

Dr. Ivana Novaka, 38
40 000 Čakovec
Hrvatska

E: info@pdcck.hr
Pravila privatnosti I Uvjeti korištenja